Episode 6: De Akrobaten

Zaterdag, 15 september 2007

Vorige week was het wereldkampioenschap turnen op televisie. Ongelooflijk wat die dames en heren allemaal uitspoken aan die ringen, rekstok, brug en meer van dat moois. Ik denk echt dat er in het hele dierenrijk, buiten de aap niemand in staat is om meer acrobatentoeren uit te halen dan die Olympische gymnasten. Of toch…

Wij hebben boven de zolder omgebouwd tot een duplex en gisteren heeft men de trapleuning geïnstalleerd. Welnu onze Mickey zat 5 minuten later al als een volleerde gymnast te balanceren op de leuning twee en een halve meter boven de grond. Mijn vrouw in alle staten, want onze geliefde haarbal zou wel eens naar beneden kunnen donderen.

Hetgeen uiteindelijk ook gebeurt, zijn achterpoten glijden weg en onze Mickey tuimelt naar beneden om een doodsmak te maken. Of toch niet…. Als een volleerde turner komt onze 'Mick' op zijn vier poten terecht en loopt zonder ook maar met zijn ogen te knipperen parmantig door de kamer. Als een turnjury deze volmaakte afsprong had gezien dan zouden alle bordjes een tien aangeven (hetgeen in de turnwereld niet meer is gebeurd sinds Nadya Comaneci, nvdr).

De volgende dag zie ik onze 'Tuur' achter een vlieg aanspringen, een sprong om u tegen te zeggen, dan een klimpartij tot boven in onze gordijnen (vrouw weer in alle staten, maar deze keer over de gordijnen), waar hij enkele ogenblikken bewegingloos blijft hangen om dan als climax een halve achterwaartse salto te maken naar de grond… Met de vlieg in zijn mond!!

Waarom nog naar het WK turnen kijken met twee dergelijke atleten in huis.

Tot de volgende.

litterkwitter
"Ik heb veel filosofen en vele katten bestudeerd. De wijsheid van katten is oneindig veel groter." - Hippolyte Taine