Episode 16: Baasje

Zaterdag, 26 januari 2008

mickey

Hallo daar waarde lezer, Mickey hier. U weet wel, Mickey, de zwartwitte kater en vriend van Artuur. U vraagt zich nu af, hoe kan dat? Wel als je als kat regelmatig bij je baasje op schoot kruipt en doet alsof je slaapt, maar eigenlijk nauwlettend in de gaten houdt wat hij doet, dan leer je snel. Ok, ik geef toe dat het met twee poten iets langzamer gaat dan met 10 vingers, maar hey, moeilijk gaat ook. De reden dat ik u te woord sta, is omdat ik ook eens onze kant van het verhaal wil vertellen, want die baas van mij, hoewel goed bedoeld, ziet de dingen alleen vanuit zijn mensenstandpunt.

Zo wil ik het eens hebben over die kattenbak. Mijnheer schrijft (in episode 1) een mooi verhaal over hoe hij de kattenbak ververst als een rasechte archeoloog.
plant Welnu hij mag dat archeologische achterwege laten en die bak eens wat vaker schoonmaken, maar mijnheer is soms liever lui dan moe en dan zijn wij genoodzaakt in de tuin te gaan en als we niet buiten mogen in één of andere pot van een kamerplant (ssst, zeg hem dat maar niet, want hij heeft er nog niets van gemerkt smiley).

En dan zijn verhaal over de zogenaamde langslapers die wij zijn (episode 4). Wij slapen zelfs doorheen het gehuil van het kleine mensje heen. Ja nougatbollen! Wij blijven weliswaar liggen, maar zijn wel degelijk alert. Ook al slapen wij gemiddeld 16 uur per dag, toch bestaat onze slaap uit kleine dutjes en zijn we eigenlijk permanent waakzaam. En dat kleine mensje haar gehuil helpt onze slaap niet, dat kan ik je verzekeren.

Hij heeft het ook uitgebreid gehad over die 'Rosse' kater hier in de buurt (episode 7). Ik kan je verzekeren dat Artuur's ontsnapping in episode 3, maar één doel had. Die 'Rosse' ne keer goed tegen zijn kl*ten te trappen (die 'Rosse' heeft zijn noten tenminste nog in tegenstelling tot 'yours truly' hier.).

En om af te sluiten, want ik hoor 'baasje' naar boven komen en ik denk niet dat hij het te boven zou komen als hij zag dat ik kan lezen en schrijven. Die Godgeklaagde hond (de Teckel uit episode 13). Je moet wel de hersenen van een erwt hebben om een hond mee te brengen naar het terrein van twee superkatten. Net goed dat hun kerstboom en exclusieve ballen aan diggelen lagen.

Daar komt ie, snel 'saven' en misschien tot de volgende!

Mickey
handtekening mickey

litterkwitter
"Honden hebben een baasje, katten hebben personeel." - Onbekende auteur