Episode 32: Burgercat

Vinden jullie het ook zo schattig als je lieflijke viervoeter aan komt dragen met die speelgoedmuisjes. Ze aan je voeten neerlegt en zich dan tegen je been aanstrijkt?

Ik vind het fantastisch als één van mijn beide livingtijgers mij zo’n geschenkje brengt, als het een speelgoedmuis is tenminste! U herinnert zich vast wel die keer dat Mickey me beloonde met een echte, nog levende muis!! (episode 17)

Alle gekheid op een stokje, we zijn net verhuisd en ik heb dus ergens tussen de bergen en bergen aan verhuisdozen de speeltjes van de katten weggestopt en heb uiteraard geen idee in welke doos. Geen speelgoedmuizen dus en geen geschenkjes voor baasje.

Vannacht lag ik lekker te slapen en ik merk dat één van ronkende poezebeesten op bed springt, hetgeen ik niet erg vind, als ze me maar laten slapen en niet te veel plaats innemen. Aan het ronkende geluid herken ik duidelijk dat het onze Tuur (ieder van hen heeft een specifiek spingeluid) is en ik val terug in slaap. Enkele uren later word ik wakker van een vochtig, eerder vettig gevoel aan mijn wang en een sterk doordringende ‘bakgeur’? Heeft mijn vrouw het vuur op laten staan of heeft ze honger en is ze iets aan het klaarmaken in ’t midden van de nacht?

Ik voel aan mijn wang en aan ’t kussen en schrik me een ongeluk. Een vettige, kleverige substantie plakt aan mijn kussen en tegen mijn wang? Ik schiet recht, doe het lichtje aan en zie Artuur ‘poeslief’ naar me kijken terwijl er een half opgegeten hamburger op mijn kussen en tegen mijn wang kleeft.

Cadeautje voor baasje smiley.

Morgen dringend die berg dozen opruimen, op zoek naar die speelgoedmuizen.

Tot de volgende keer voor een nieuw avontuur met Mickey & ...

litterkwitter
"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana