La Cimétière des Chiens

cimetiere des chiens

In Asnières, net naast de Seine in een voorstad van Parijs, werd in 1899, la cimetière des chiens de eerste hondenbegraafplaats ter wereld aangelegd. In realiteit liggen hier echter niet alleen honden, maar ook katten, schapen, parkieten, papegaaien en zelfs paarden begraven.

La Cimetière des Chiens in de voorstad Asnieres, is een van de oudste en mooiste dierenbegraafplaatsen van Europa, aangelegd net voor de eeuwwisseling van 1900. De naam is misleidend want er liggen ook veel katten, vogels, paarden en zelfs leeuwen begraven. De grote toewijding waarmee de graven verzorgd worden is echt opvallend en het kerkhof behoort zonder twijfel tot het best onderhouden en meest bezochte van Europa. De graven zijn prachtig versierd met verse bloemen en de grafstenen zijn perfect onderhouden.

De graven zijn over het algemeen erg eenvoudig: kleine staande stenen waarop een foto zelden ontbreekt. Een enkel huisdier is vereeuwigd in steen of marmer.

Rond de kerstperiode wordt menig graf versierd met kerstbomen, slingers en meer van dat fraais. Veel grafteksten zijn ware tranentrekkers. De liefde voor huisdieren is niet zelden vele malen groter dan die voor de medemens.

cimetiere des chiens

In Asnières vind je niet alleen beroemde huisdieren, zoals de beroemde TV-hond Rintintin, maar ook huisdieren van beroemdheden, zoals Kroumir,de kat van de beroemde Franse journalist en politicus, Henri De Rochefort, waarvan verteld wordt dat ze uit verdriet vier dagen na haar meester stierf.

Praktisch

Adres: 4, pont de Clichy - 92600 Asnières

Tel.: *33 (0)1 40 86 21 11

Openingsuren

Zomer
Van 16 maart tot 15 oktober: alle dagen van 10.00 tot 18.00 uur
Maandag gesloten

Winter
Van 16 oktober tot 15 maart: alle dagen van 10.00 tot 16.30 uur
Maandag gesloten

Meer info

"Ik geloof, dat ook de honden en katten in de hemel komen, en dat elk schepsel een onsterfelijke ziel heeft." - Maarten Luther - Duits predikant (1483-1546)