Devon Rex

Herkomst

devon rex
© Michael Simmendinger
De Devon Rex, de kat met een korte gekrulde vacht, die haar oorsprong vond in het graafschap Devon (Engeland) in 1960. Kenmerkend is dat het lichaam warm aanvoelt, doordat de haren zo fijn en kort zijn.

Uiterlijk

De Devon Rex is een vrij kleine kat met een slank, stevig gespierd lichaam.

De borst is breed en de slanke poten zijn lang in verhouding tot het lichaam, De achterpoten zijn altijd langer dan de voorpoten. De voeten zijn klein en ovaal en de lange, dunne staart loopt spits toe. Op een slanke hals rust een wigvormige kop met brede jukbeenderen, een sterke kin en een korte snuit. De neus vertoont een duidelijke stop en het voorhoofd buigt terug naar de platte schedel. De grote oren zijn tamelijk laag geplaatst. Ze hebben een brede basis en lopen toe in een afgeronde punt. De grote amandelvormige ogen zijn wijd uit elkaar geplaatst en staan schuin in de schedel.

Karakter

De Devon Rex is een intelligente kat met een zachtaardig,aanhankelijk karakter. Het liefst heeft hij de hele dag mensen om zich heen. Ze zijn erg nieuwsgierig en willen overal bij betrokken worden. Deze katten kunnen allerlei kunstjes aanleren, zoals apporteren en het lopen aan een tuigje. Devon Rexen gaan gewoonlijk goed om met andere katten, maar ook met honden kunnen de meeste het prima vinden. Omdat ze amper verharen, zijn ze ideale huisdieren voor mensen met een kattenallergie.

Kleuren

De Devon Rexen kunnen elke denkbare kleur hebben.  De oogkleur is in overeenstemming met de kleur van de vacht.

Geschikt voor appartement?

Ja, aangezien het een kouwelijke kat is, is hij ideaal voor op een appartement.

Geschikt om lange tijd alleen te zijn?

Neen. Hij is zeer op mensen gericht, en kan er moeilijk tegen om alleen te zijn.

Verzorging

Een Devon Rex vraagt weinig verzorging.  Men verwijdert met de hand de losse haren en wrijft de vacht glanzend met een zeemleren lap.

foto © Michael Simmendinger
litterkwitter
"Ik hou van varkens. Honden kijken naar ons op, katten kijken op ons neer. Varkens behandelen ons als gelijken." - Winston Churchill