Episode 27: De Dierenarts

Het is weer zover, de jaarlijkse inentingen van mijn twee salonleeuwen. Niets speciaals zegt u ? Misschien niets speciaals voor uw kat... Met Mickey en Artuur vergt dit een een volledig tot in detail uitgewerkt aanvalsplan. Het is nl. zo dat mijn twee haarballen beschikken over één of ander zevende zintuig. Zevende? Inderdaad, zevende. Een kat heeft immers zes zintuigen van nature, in tegenstelling tot mensen.

Soit waar waren we ? Oh ja, het aanvalsplan. Vanaf het ogenblik dat ik de kelderdeur opendoe om hun kattenreiskoffer te halen, spurten de twee als mini-luipaarden drie verdiepingen naar boven om zich ergens onder het bed of achter een kast te verbergen.

Gevolg? Mijn vrouw en ik zijn een uur bezig om die twee angsthazen te vinden en naar beneden te krijgen. Ik kan u trouwens verzekeren dat het dan ineens geen katjes meer zijn om zonder handschoenen aan te pakken.

Dus een aanvalsplan:

  • Stap 1 : we sluiten alle deuren in de living, dus geen ontsnappingsroute naar boven of beneden.
  • Stap 2 : Mijn vrouw leidt de katten af met een heerlijk versheidszakje (werkt altijd smiley)
  • Stap 3 : Ik sluip geruisloos de kelder in (heb de avond ervoor de scharnieren ge-olied) en breng de twee kattenreiskoffers op kousenvoeten naar boven.
  • Stap 4 : Ik geef een teken en mijn vrouw grijpt Mickey, ik vlieg op Tuur.
  • Stap 5 (de moeilijkste) : we proberen onze blazende viervoeters in de kattenreiskoffer te plaatsen. Hetgeen niet echt makkelijk is aangezien er vier geklauwde poten zijn die zicht vastgrijpen aan de bovenkant de reiskoffer. Na wat duwen (en waarschijnlijk wat spierletsels, maar ja we gaan toch naar de dierenarts smiley) lukt het uiteindelijk.
  • Stap 6 : De kattenreiskoffers in de wagen en dan onder een hels kattengejank naar de dierenarts...

Gelukkig moet dit maar één keer per jaar...

litterkwitter
"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana