De Katten van Emily the Strange

Nee Chee, Miles, Sabbath & Mystery, de katten van Emily the Strange.

Het personage Emily the Strange was initieel ontworpen als animatie op skateboards van het Amerikaanse merk Santa Cruz, maar deze duistere, maar tevens zeer grappige jongedame werd al snel zo succesvol dat ze haar eigen boekenserie kreeg.

Emily is een dertienjarig meisje met een voorliefde voor zwart en een verschrikkelijke afkeer voor roze. Ze kan zich echter niets meer herinneren ? Haar naam weet ze niet meer en ook niet waar ze is?

Wat ze wel nog weet: ze is een meisje met een zwarte jurk, zwarte kousen, lang zwart haar, en ze heeft 4 katten: Nee Chee, Miles, Sabbath & Mystery In haar dagboek schrijft ze: 'Ik heb blijkbaar een zwak voor zwart'. Wat ze nog meer ontdekt en leert over zichzelf en anderen lees je in het prachtige boek 'Emily Strange: Verloren tijd' en het vervolgverhaal 'Emily the Strange: Vreemder en vreemder'.

Volgens Rob Reger, illustrator en mede-auteur van het boek, is de onderliggende boodschap dat je niet altijd de door anderen uitgestippelde paden moet bewandelen, maar dat je voor jezelf moet denken en je eigen leven maken.

Meer info.

litterkwitter
"Ik hou van varkens. Honden kijken naar ons op, katten kijken op ons neer. Varkens behandelen ons als gelijken." - Winston Churchill