Foreign White

Herkomst

Foreign White
© Cats rule
Begin jaren 60 had een zekere mevrouw Turner de wens om een witte Siamees te gaan fokken.

De Foreign White is ontstaan door dominant witte Britse Korthaar katten te kruisen met Siamezen met de donkerste blauwe ogen, de Sealpoints.

De Balinees is de halflanghaar variant van de Siamees en heeft dus dezelfde kleur en aftekening. De Balinees is in de beginjaren '70 erkend door de meeste Amerikaanse kattenverenigingen en later ook door kattenverenigingen in Europa. Zodoende kwamen er ook Foreign White Balinezen.

Uiterlijk

De Foreign White is een geheel witte kat met blauwe ogen.

Omdat een Foreign White altijd met een Siamees/Balinees (points) moet worden gekruist, behoudt hij genetisch de pointstekening, dit om doofheid te voorkomen.

De kop is wigvormig en dient in het ideale geval samen met de grote, schuingeplaatste oren een perfecte gelijkzijdige driehoek te vormen. De kin is niet al te geprononceerd. De neus is lang met een Romeins profie. De Ogen zijn amandelvormig, zuiver donkerblauw en staan iets schuin geplaatst.  De Oren zijn groot en schuingeplaatst.

Het lichaam is elegant en lenig gebouwd. Het sierlijke lichaam is lang, slank en gespierd. De achterhand is hoger dan de voorhand. De poten zijn slank en lang, de voeten ovaal. De staart is lang en dun en loopt spits toe als een zweep. De Vacht is zijdezacht, kort en fijn van structuur. De Foreign White heeft betrekkelijk weinig ondervacht.

Karakter

Het karakter van de Foreign White is niet anders dan dat van alle andere Siamezen/Balinezen. Het zijn intelligente katten met een uitgesproken karakten en zijn gekend voor hun urenlange conversaties. De Foreign White is niet graag alleen, en kan de aandacht opeisen. Ze komen goed overeen met soortgenoten en honden.

Ze kunnen uren spelen met van alles en nog wat. Ze hebben in de regel een nauwe band met hun baasje(s).

Kleuren

Wit, er mag geen zweem van geel of een ander kleur in de vacht voorkomen

Geschikt voor appartement?

Neen, tenzij u er echt zeer veel aandacht aan besteed.

Geschikt om lange tijd alleen te zijn?

U kunt ze niet lang alleen laten. Ze hebben veel aandacht nodig, en worden graag geaaid en geknuffeld.

Verzorging

De vacht hoeft geen speciale verzorging. Af en toe borstelen is voldoende.

foto ©Cats rule-wikimedia
litterkwitter
"Ik hou van varkens. Honden kijken naar ons op, katten kijken op ons neer. Varkens behandelen ons als gelijken." - Winston Churchill