De Gelaarsde Kat

gelaarsde kat De gelaarsde kat is een Europees sprookje uit de verzameling van de Franse schrijver Charles Perrault (12 januari 1628 – 16 mei 1703).

In 1683 publiceerde hij zijn bekendste werk, Histoires ou contes du temps passé, avec des moralités: Contes de ma mère l'Oye. Het is een verzameling volksverhalen en sprookjes. Het werd een internationaal beroemd boek onder zijn ondertitel, en de verhalen zijn bekend als De sprookjes van Moeder de Gans. Meteen was een nieuw literair genre geboren: het sprookje.

De beroemdste sprookjes van Perrault zijn : Blauwbaard, Assepoester, Roodkapje, Klein Duimpje en uiteraard De Gelaarsde kat.

De gelaarsde kat kwam terug in de belangstelling door de film Shrek 2 waar Antonio Banderas de rol speelde van Puss in Boots.

In 2011 kreeg Puss in Boots ook de hoofdrol spelen in een eigen animatiefilm die zo succesvol was dat hij intussen ook een sequel en een tv-serie kreeg!

Het oorspronkelijke verhaal van De Gelaarsde Kat.

litterkwitter
"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana