Grumpy Cat

Grumpy Cat is een kat die in 2012 furore maakte op de sociale netwerksite reddit. De huis-tuin-en-keukenkat Tardar Sauce - de echte naam van grumpy cat - werd geboren in april 2012. Toen de broer van grumpy's baasje een foto van de grappige poes op de sociale netwerksite reddit postte veranderde het leven van poes en baasje voorgoed. De foto werd op 24 uur meer dan 1 miljoen keer gedeeld.

De kat kwam op de voorpagina van The Wall Street Journal en op de cover van New York magazine.

Eind 2014 werd bekend dat de eigenares van Grumpy Cat haar job als opdienster heeft opgegeven en leeft van de opbrengsten van haar poes. Grumpy cat heeft op 2 jaar tijd meer dan 100 miljoen dollar had opgebracht dankzij betaalde actes de présence, fotoshoots en boekendeals.

Alsof dat nog niet genoeg is was Grumpy Cat ook de hoofdrolspeler in zijn eigen film: Grumpy Cat's Worst Christmas Ever kwam uit in de kerstperiode van 2014.

Grumpy Cat was helaas geen lang leven beschoren. De knorrige kattin overleed in mei 2019 op 7-jarige leeftijd aan de complicaties van een urineweginfectie. Grumpy had op dat moment maar liefst 8 miljoen volgers op Facebook, 2 miljoen op Instagram en meer dan 1 miljoen op Twitter.

litterkwitter
"Ik hou van varkens. Honden kijken naar ons op, katten kijken op ons neer. Varkens behandelen ons als gelijken." - Winston Churchill