Hobbes (Casper & Hobbes)

Calvin and Hobbes is de oorspronkelijke titel van een humoristische stripreeks van Bill Watterson. In Nederlandse vertaling wordt de strip uitgebracht onder de titel Casper en Hobbes. Watterson schetst de belevenissen van een zes jaar oud, fantasierijk jongetje Calvin (genoemd naar de theoloog Johannes Calvijn) en zijn opgevuld knuffeldier, de tijger Hobbes (genoemd naar de filosoof Thomas Hobbes). De strip verscheen van 18 november 1985 tot 31 december 1995 als krantenstrip in de VS. Op het hoogtepunt van hun populariteit waren de avonturen van Calvin en Hobbes te lezen in meer dan 2400 kranten verspreid over de hele wereld. Van de zeventien verzamelalbums van Calvin and Hobbes zijn tot nu toe meer dan 23 miljoen exemplaren verkocht.

De strip speelt zich af in het hedendaagse Amerika, in een uithoek van een niet nader genoemde voorstad. In de meeste gags spelen Calvin en Hobbes de hoofdrol, hoewel sommige uitzonderlijk ook zijn familie als onderwerp hebben. De belangrijkste thema's zijn Calvins dagdromen, zijn vriendschap met Hobbes, zijn kleine tegenslagen, zijn opvattingen over een waaier van politieke en culturele vraagstukken en zijn omgang en relaties met zijn ouders, schoolkameraadjes, leerkrachten en andere leden van de maatschappij.

litterkwitter
"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana