Episode 8: Kattenwasje

Zaterdag, 6 oktober 2007

Ik weet niet of u de uitdrukking 'een kattenwasje doen' al ooit eens heeft gehoord. Van Dale noemt het 'een vluchtige wassing'. Ik kan u echter zeggen dat deze Nederlandstalige uitdrukking onze harige viervoeters geen recht aandoet.

Mickey en Artuur zijn immers erg op hun hygiëne gesteld en wassen zichzelf dan ook meerdere malen per dag. Hun ruwe tong is speciaal uitgerust om de overtollige haren te verwijderen en om hun vacht mooi blinkend te houden. Grappig is ook de manier hoe ze die plaatsen waar ze met hun tong niet bij kunnen, zoals bovenop hun neus of hun kop, toch weten schoon te houden. Ze likken aan hun poot die ze dan vervolgens over de bovenkant van hun neus wrijven. Goed gevonden, toch?

Mickey en Artuur hebben echter na drie jaar samen te wonen ontdekt dat ze die poot helemaal niet meer moeten gebruiken. Ik ben er nl. sinds gisteren achtergekomen dat onze twee boezemvrienden nu ook mekaar beginnen wassen…

Gisterenavond lagen ze weer in elkaar gestrengeld op hun favoriete plekje (mijn valies nvdr.) en opeens begint Artuur, Mickey's kop helemaal schoon te likken en Mickey liet zich helemaal doen. Hij maakte het zichzelf gemakkelijk en onderging de 'beauty-kuur' als een spinnende pasja. Na een tiental minuten draaiden de rollen gewoon om en kreeg Tuur de 'full monty' verzorgingskuur.

Niets ergs aan de hand (of beter gezegd aan de poot), hoor ik u denken. Wij vinden het immers ook fijn als onze levenspartner onze rug eens goed inzeept of ons een heerlijke hoofdmassage toedient. Behalve dan dat Mickey en Tuur niet dat soort partners zijn. Het zijn twee gecastreerde katers en dat wederzijdse wassen beperkt zich blijkbaar niet alleen tot mekaars rug of hoofd…

Tot het volgende kattenwasje…

litterkwitter
"Honden hebben een baasje, katten hebben personeel." - Onbekende auteur