Episode 9: De Krant

Zondag, 21 oktober 2007

Vind je het ook zo heerlijk ’s zaterdags uitslapen na een vreselijke week van hard werken en wroeten. Je staat op tegen half elf, gaat op je duizendste gemak naar de bakker voor op steen gebakken pistoleetjes. Intussen staat thuis de koffiezet te lopen en je loopt al neuriënd langs de krantenboer voor de weekend-editie van je favoriete dagblad. Je komt thuis binnen en zingt uit volle borst : ‘het ruikt hier naar Douwe Egberts’. De tafel staat gedekt, de koffie wordt uitgeschonken, je vouwt de krant open en je wilt beginnen aan het heerlijkste moment van het weekend, achterovergezakt aan tafel je krant lezen. Heerlijk… genieten geblazen…

Ware het niet dat Mickey een obscure obsessie heeft voor het geritsel van een krant die je openslaat. Nog voordat de opengeslagen bladzijde van mijn krant de tafel raakt, springt mijn zwartwitte haarbal op de tafel en strekt zich languit over de pagina’s heen. Met geen stokken weg te krijgen. Na hem viermaal te hebben opgenomen en in de zetel te leggen, geef ik het op en leg ik de krant en Mickey dan maar samen in de zetel. Waardoor diens belangstelling opeens een stuk minder blijkt. Na drie verse broodjes en twee tassen koffie, besluit ik een tweede poging te wagen om ‘mijn’ weekend-krant te lezen.

Ik kijk de kamer rond, geen Mickey te bespeuren en ik grijp mijn kans. Althans buiten die andere snoodaard gerekend. Ik wil mijn krant uit de zetel nemen en zie dat Artuur zijn kattige vernielzucht heeft gebotvierd op mijn favoriete weekend-lectuur. Het enige dat ik nog kan redden uit zijn woeste klauwen is een halve kruiswoordpuzzel… In de opwinding stoot ik ook nog eens mijn heerlijke tas koffie om en het plaatje is compleet.

Morgen weer een nieuwe dag zullen we maar zeggen.

litterkwitter
"Honden hebben een baasje, katten hebben personeel." - Onbekende auteur