Episode 23 : "Elementary my Dear Tuur"

Een aantal katten zijn verdwenen uit de buurt. Mickey en Artuur moeten dit raadsel oplossen anders worden ze ter dood gebracht door de kattenraad.

Deze kater is uiteraard niet levensmoe en neemt dan ook de handschoen op.

Na enkele dagen van gesprekken met soortgenoten van allerlei ras en slag, roep ik de raad tesamen.

De Korat heft zijn rechterpoot en het wordt stil in de kring van katten. Na een korte stilte neem ik het woord. "Beste kattenvrienden, ik heb de oplossing van het monster opgelost. Ik ben tot de vaststelling gekomen dat alle katten die verdwenen geen halsband droegen. En dat mijn waarde vrienden... is de sleutel tot de oplossing van dit raadsel." – "Hoe verklaar je dan dat Tommy en Zorro vorige week een aantal dagen zijn verdwenen en nu opeens terug zijn opgedoken. Zij dragen beiden geen halsband" vraagt de Korat op dreigende toon. "Als ze niet binnen waren opgesloten door hun baasje, dan konden we het hen zelf vragen", zeg ik de Korat recht in de ogen kijkend, "maar aangezien dat niet mogelijk is, zal ‘ik’ jullie het antwoord geven."

"Onze verdwenen soortgenoten zijn niet dood, noch in levensgevaar." Onrustig gemompel stijgt op uit de kattenmenigte en Tuur vraagt verbaasd: "Maar waar zijn ze dan ?" – "Elementary my Dear Tuur", zeg ik met een grijns van voldoening. Het zogenaamde monster, is een Mens !" Verbaasde kreten stijgen op uit de kattenmenigte.

"Mensen hebben onze soortgenoten gevangen en meegenomen naar een plaats die ‘asiel’ wordt genoemd." Als een kat geen halsband draagt, beschouwd men hem als een kat zonder baasje en die worden gevangen en naar het asiel gebracht, waar ze moeten wachten tot een nieuw baasje hen wil opnemen in hun huis." – "Hoe verklaar je dan dat Zorro en Tommy terug zijn bij hun baasje?", vraagt een dikke zilverkleurige Pers die duidelijk te goed te eten krijgt bij zijn baasje. "Heel eenvoudig mijn corpulente soortgenoot. Tommy en Zorro zijn beiden gechipt en daardoor kan men in het asiel onmiddellijk vaststellen waar het baasje van de katten woont. Daarom zijn ze allebei terug. Hun baasje is echtergeschrokken en laat ze daarom niet meer buiten." Gemompel stijgt op de groep. Een kleine Europese korthaar vraagt met piepende stem: "Maar hoe komen Minou en Felix dan weer vrij? – "Het zijn mijn beste vrienden". "Ik zal een oproep doen via de website van mijn baasje, ‘kattenvrienden.com." zeg ik terwijl ik troostend een poot op zijn schouder leg. "De eigenaars zullen dit hopelijk lezen en op zoek gaan naar hun viervoeters in het asiel."

"Hoe kunnen we je ooit bedanken Mickey", vraagt De Korat? "Laat mij en Tuur terug vertrekken." "Het zij zo!"

"Het ga jullie goed vrienden!" Al vlug sprongen Tuur en ik van dak tot dak, van tuin naar tuin op weg naar huis. Op weg naar naar baasje, versheidszakjes, knuffels en een heerlijk bed."

litterkwitter
"Ik heb veel filosofen en vele katten bestudeerd. De wijsheid van katten is oneindig veel groter." - Hippolyte Taine