Home » Kattennieuws » Huisdier is beste af met vrouwtje

Huisdier is beste af met vrouwtje

De man mag zich in het huishouden steeds meer gaan doen, de verzorging van het huisdier is in de meeste gevallen nog vooral een vrouwelijke aangelegenheid.

Alleen het uitlaten van de hond is tussen man en vrouw gelijk verdeeld. Tot die conclusie komt TNS Nipo in een onderzoek naar wie thuis het huisdier verzorgt. Dat gebeurde in opdracht van Proteq, marktleider op het gebied van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten. Aanleiding is Werelddierendag 4 oktober.

In 60 procent van de gevallen is de vrouw des huizes verantwoordelijk voor de hond of kat tegenover 25 procent van mannen. Als er ruzie wordt gemaakt over de 'trouwe viervoeter', en dat gebeurt volgens de ondervraagden niet veel, dan is het over wie de hond gaat uitlaten of wie de kattenbak moet verschonen. Het is niet alleen de vrouw die de hond of kat voert, maar ook wassen en borstelen lijkt een echte vrouwentaak.

Zo neemt het bazinnetje de viervoeter ook mee naar de dierenarts als het wat mankeert. En als het dier in huis iets vies of kapot heeft gemaakt is het wederom de vrouw die het opruimt. Zo legt de vrouw het ook af tegenover de man als de kattenbak moet worden verschoond. Niets voor niets zegt zij dan ook dat ze de emotionele eigenaar van de hond of kat is, ook al zegt bijna de helft van alle vrouwen dat de man in de loop van de tijd wel zorgzamer voor het dier is geworden. De hond luister dan ook niet alleen naar het vrouwtje, maar naar beiden net zo veel, aldus het onderzoek.

Bron: ANP

instagram kattenvrienden

"Ziet u, telegraafkabels zijn een soort hele lange kat. Als je in New York aan zijn staart trekt, miauwt hij in Los Angeles. Begrijpt u dat? En een radio werkt op precies dezelfde manier. Het enige verschil is, dat er geen kat is." - Albert Einstein