Home » Kattennieuws » Weer vele kittens te vondeling gelegd

Weer vele kittens te vondeling gelegd

"De raarste plek waar we ooit kittens vonden, was in de Victoria Vesta Vijver. Drie kittens van ongeveer 10 weken oud waren in een sporttas gestopt, met een dichte rits en in de vijver gegooid. De tas was niet verzwaard en de kleintjes waren langzaam aan het verdrinken. Ze hebben het gelukkig overleefd. We hebben ze hier met zijn allen warm gewreven en naar zwemkampioenen genoemd", vertelt Yett van Omme van dierentehuis Hof van Ede.

Kittens die aan hun lot worden overgelaten en asielen die ze moeten opvangen. Het is een landelijk probleem dat ieder jaar in de zomer terugkeert. Ook bij dierentehuis Hof van Ede. Vorig jaar zaten daar 105 katten in opvang in deze periode. Momenteel zitten er 96 katten in de opvang, waarvan 42 kittens. Deze zijn verdeeld over het tehuis en opvanggezinnen. In de zeven jaar dat Yett van Omme in het dierentehuis de Hof van Ede werkt, heeft ze niet anders gezien.

De diertjes worden op de raarste plakken gevonden. "Iemand fietst voorbij een boodschappentas en hoort dan geluiden uit de tas komen. Vorig jaar vond een schoolklas 15 kittens van 4 tot 5 weken oud in het bos. Die overleven dat niet", zegt een bezorgde Van Omme, die het dierentehuis beheert. Een laffe en onverantwoordelijke daad, vindt ze.

Lees verder

instagram kattenvrienden

"De waarheid over de kat hoort men van de muizen." - Henry Ford