Home » Kattennieuws » Australische kat onder invloed van cocaïne

Australische kat onder invloed van cocaïne

Een dierenarts in Australië kon de baasjes van een nerveuze Himalayakat geruststellen: de kat leed niet aan een levensbedreigende ziekte, maar bleek enkel onder invloed van cocaïne te zijn. De acht maanden oude kat had de restjes drugs opgelikt van bordjes die geserveerd werden tijdens een dinertje.

De baasjes merkten de volgende morgen op dat hun kat amper nog kon lopen en snel schrok. Het diertje had last van hartkloppingen en verwijde pupillen. De veearts probeerde het bloed van de kat af te nemen om het te testen, maar het dier was te nerveus voor een spuitje.

De baasjes gaven uiteindelijk aarzelend toe dat de kat mogelijk van de bordjes met cocaïne gesnoept had. Behalve cocaïne bevatte het bloed van de kat ook benzodiazepine, een kalmerend middel tegen angst- en slaapproblemen. De baasjes betuigden, met het schaamrood op hun wangen, hun spijt en mochten het beestje weer mee naar huis nemen.

Bron: Het Laatste Nieuws

instagram kattenvrienden

"Kittens worden geboren met hun ogen dicht. Ze openen ze wanneer ze 6 dagen oud zijn, kijken eens goed rond, en sluiten ze dan terug voor het grootste deel van hun leven." - Stephen Baker