Home » Kattennieuws » Boete voor niet doodrijden kat

Boete voor niet doodrijden kat

Schiedammer Cees Schuurmans (49) kreeg namelijk een bekeuring omdat hij geen gas gaf toen het verkeerslicht op groen sprong. Waarom niet? Omdat er juist op dat moment een kat overstak.

"Ik had geen keuze," zegt Cees gelaten, maar nog steeds met ingehouden woede. "Als ik gas had gegeven, had ik die kat doodgereden en had ik een bon gekregen wegens vernieling. Dat staat namelijk zo in de wet. En omdat ik bleef staan, krijg ik een bekeuring wegens het negeren van een groen verkeerslicht. Burgertje pesten, dat is het en niks anders!"

Cees staat op 7 januari met zijn witte Audi voor het rode verkeerslicht op de Hargalaan in Schiedam. Hij ziet een kat komen aanlopen, en als het verkeerslicht op groen springt, stapt net die kat de weg op. Dus besluit hij groen voor groen te laten en dat beestje te laten oversteken. "Er stond toch helemaal niemand achter mij, dus ik hield niemand op. Maar goed, ik was toch blijven staan, je rijdt toch niet zo maar een kat dood?"

Dat heeft Schuurmans inmiddels geweten. Want een overijverige agent, die samen met een collega bij de kruising stond te controleren, pakte zonder dralen zijn bonnenboekje, noteerde het kenteken van de boef en stuurde later zijn administratie door naar justitie. Resultaat: Cees krijgt een schikkingsvoorstel in de bus van 75 euro.

Huub Veeneman van de politie Rotterdam Rijnmond geeft toe dat het wel een zeldzaam geval is. "Maar de wet zegt nou eenmaal dat alles wat je doet waarbij je het verkeer belemmert, een overtreding is. Bijvoorbeeld als je voor het rode verkeerslicht staat en je gaat uitgebreid iets uit je kofferbak halen. Dat kan een bekeuring opleveren, maar ik geef toe dat dit uitzonderlijk is. Meneer kan het beste gewoon een klacht indienen."

Natuurlijk laat de Schiedammer het hier niet bij zitten. Hij zal een bezwaarschrift indienen. Wordt dat afgewezen, dan zal hij eerst moeten betalen om het vervolgens voor te laten komen. Betalen is dan wel aan te raden, want het bedrag kan oplopen tot 140,63 euro...

Bron: AD.nl

instagram kattenvrienden

"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana