Home » Kattennieuws » Pick-Wick gered uit theepot

Pick-Wick gered uit theepot

Hij wist even niet wat hij zag, Hugo Haring van de dierenambulance Den Haag. Dat katje daar onder die auto, stak daar nu een pin uit z’n nek? afbeelding vergroten Hugo Haring van de dierenambulance buigt zich over het gewonde katje Pick-Wick.

Haring ging zaterdag na een melding van een gewonde kat poolshoogte nemen op de Pasteurstraat. Het beestje hadden ze snel gevonden, maar hem vangen bleek niet zo eenvoudig."We moesten er een tijdlang achterna rennen, de kat bleek aardig te kunnen lopen," blikt Haring terug. Toen ze hem eindelijk te pakken hadden, bleek dat de kat geen pin, maar het ijzeren omhulsel van een theepot om z’n nek had. "Met het handvat er nog aan," vertelt Haring."Ook z’n pootje zat knel, zodat het metaal in z’n oksel sneed. Hij bloedde behoorlijk."

Het beestje werd naar de dierenarts gebracht, waar de theepot werd verwijderd en de wond werd gehecht. De kat herstelt nu bij de dierenambulance van z’n verwondingen. "Dat kan nog wel anderhalve maand duren, misschien langer."

Het diertje werd met de toepasselijke naam Pick-Wick bedeelt.

Bron: ad.nl

instagram kattenvrienden

"De waarheid over de kat hoort men van de muizen." - Henry Ford