Home » Kattennieuws » Kat voorspelt dood bejaarden

Kat voorspelt dood bejaarden

Een Amerikaanse professor heeft een vermoeden bevestigd: de Amerikaanse kat Oscar kan voorspellen wanneer iemand gaat sterven.

Oscar woont al jaren in een bejaardenhuis. Medewerkers was het opgevallen dat Oscar letterlijk een neus had voor sterfgevallen. Vanaf dat hij zes maanden was, was Oscar niet weg te slaan bij bewoners die op het punt stonden te overlijden. Naar nu is gebleken, wist hij de dood van 50 patiƫnten te voorspellen.

Dr. David Dosa hoorde in 2007 van de bijzondere gaven van het beest en besloot hem nader te onderzoeken. Hij schreef een boek over Oscar, ook om sympathie te wekken. "Iedereen was bang geworden voor de kat. Want als hij in je bed kwam liggen, wist je al bijna zeker dat je snel dood zou gaan", schrijft hij. "Maar ik wil dat Oscar wordt gezien als een soort Angel of death die je juist kan steunen als je terminaal ziek bent".

Volgens de onderzoeker is er geen wetenschappelijk verklaring voor de gave van het beest. "Maar waarschijnlijk reageert hij op een geur die iemand krijgt als hij op het punt staat te sterven, die wij niet herkennen". Hij denkt dan ook niet dat Oscar uniek is. "Er zijn gewoon weinig katten die in zorgcentra leven. Zo heb je ook honden die kanker kunnen ruiken en vissen die zich anders gaan gedragen, vlak voor een aardbeving".

Bron: telegraaf.nl

instagram kattenvrienden

"De waarheid over de kat hoort men van de muizen." - Henry Ford