Home » Kattennieuws » Computermuizen gevaarlijk voor katten

Computermuizen gevaarlijk voor katten

Dierenartsen van de Amerikaanse Veterinary Medical Association (AVMA) waarschuwen computergebruikers voor draadloze muizen. In een vandaag gepubliceerd rapport laat de AVMA weten geschokt te zijn door de resultaten van hun onderzoek.

Volgens dierenarts Joseph Burla vormen de draadloze muizen een gevaar voor katten. Uit het onderzoek, uitgevoerd onder 6.000 Amerikaanse kattenbezitters, blijkt dat de muizen regelmatig worden aangezien als prooi. "Katten nemen het apparaatje als niemand het ziet mee naar een schuilplaats of hoek. Daar proberen ze dan van het apparaat te eten."

Door de slechte kwaliteit van hedendaagse muizen wordt het gevaar alleen nog maar groter. De plastic batterijklepjes zijn eenvoudig los te wrikken. Een groter gevaar zit hem volgens de AVMA echter in de onderdelen van de muis. "Juist draadloze muizen bevatten veel elektronica. Daarin zitten allerlei giftige stoffen als arseen en broom. Een kat die een condensator weet los te wrikken en opeet, sterft binnen enkele uren."

Bron: planet.nl

instagram kattenvrienden

"Er zijn twee manier om te ontsnappen aan de ellende van het leven: muziek en katten." - Albert Schweitzer