Home » Kattennieuws » Horrorbeelden schokken kijkers van Beleef de lente

Horrorbeelden schokken kijkers van Beleef de lente

Via de webcams van de Vogelbescherming kunnen bezoekers ook dit jaar onder het motto 'Beleef de lente' meekijken in nesten van een aantal vogelsoorten. Maar dat de beelden die deze camera's registreren niet altijd even fijn zijn om naar te kijken, hebben talloze vogelliefhebbers de afgelopen dagen kunnen ervaren.

Zo konden nietsvermoedende kijkers gisteren live meekijken hoe een ooievaar plots een van haar jongen oppakte en probeerde te verorberen. Dat lukte echter niet, het onfortuinlijke kuiken werd aan de rand van het nest gedumpt door de moeder. De andere drie kuikens worden vooralsnog ongemoeid gelaten.

Een paar dagen eerder was een ander kuiken wel opgegeten door de hongerige ooievaar. Woordvoerder Christiaan Kooistra van de Vogelbescherming vertelt aan De Stentor dat het 'gebruikelijk is dat ooievaars drie jongen grootbrengen. Maar inderdaad, dit zijn wel heftige beelden.'

Maar het is niet alleen treurnis bij de ooievaar. In het nest van de merel heeft een kat toegeslagen, vol in het zicht van de camera. Vier jonge mereltjes werden door de kat uit het nest gepakt, een zekere dood tegemoet. Op het begeleidende forum verschenen reacties van geschokte kijkers, die stelden dat de Vogelbescherming de beelden niet had moeten vertonen.

Maar daar is Kooistra het niet mee eens: 'We staan bij Beleef de Lente op het standpunt dat we niet ingrijpen en dat we de natuur tonen zoals die is. Voor het laatste merelclipje hebben we wel een waarschuwing gezet'.

Alle elf webcams van 'Beleef de Lente' zijn hier te zien.

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Er zijn twee manier om te ontsnappen aan de ellende van het leven: muziek en katten." - Albert Schweitzer