Home » Kattennieuws » Vermiste kat is verhuisd

Vermiste kat is verhuisd

Het mysterie rond Bommel, de Vlaardingse zwartwitte kater die na een vermissing van meer dan vijf jaar opeens opdook in Doetinchem, is opgelost. Bommel blijkt vijf jaar geleden te zijn aangelopen bij Alie Verkuijl, die toen in het Rotterdamse Crooswijk woonde.

Toen ze naar Arnhem verhuisde, nam ze de kater, die ze Gizmo had genoemd, uiteraard mee. Onlangs verhuisde ze naar Doetinchem en daar ontsnapte hij uit de verhuiswagen.

Ze weet het nog zo goed, toen ze Gizmo dan wel Bommel meer dan vijf jaar geleden voor het eerst zag. "Ik had een grasveldje bij de schuur en daar zat hij al een paar dagen. Het werd steeds kouder en toen heb ik hem naar binnen gehaald. Daarna heb ik nog overal posters opgehangen, maar ik heb nooit wat gehoord. Ook de dierenarts heeft nog naar hem gekeken."

En nu blijkt haar kat dus Dommel te heten. Verkuijl heeft het er moeilijk mee. Aan de ene kant is ze opgelucht dat haar kat niet is doodgereden, maar veilig in een pension wordt opgevangen. Maar aan de andere kant betekent het waarschijnlijk toch een definitief afscheid. Over anderhalve week zullen de Vlaardingse eigenaren, die nu nog op vakantie zijn, de kater meenemen naar Vlaardingen.

Ze hoopt dat de kat tch bij haar mag blijven, juist omdat Dommel/Gizmo al meer dan vijf jaar door haar goed verzorgd wordt. "Maar ik heb begrepen dat hij de kat was van de overleden moeder van een van de twee eigenaren. Dat is toch een levend stukje bewijs aan haar. Ik weet hoe dat is en ik kan me hun gevoelens dus goed voorstellen." In elk geval wil ze nog n keer haar kat zien om afscheid te nemen.

Bron: ad.nl

instagram kattenvrienden

"Mensen die katten haten, komen in een volgend leven terug als muizen." - Faith Resnick