Home » Kattennieuws » Ontmoet de dikste kat ter wereld: Otto

Ontmoet de dikste kat ter wereld: Otto

Otto, een huisdier uit New Jersey, woog in 'mensenmaten' 227 kilo en was daarmee de dikste kat ter wereld. Dierenartsen zetten hem op dieet om zijn leven te redden.
Otto was met zijn extreme vorm van obesitas de zwaarste kat op aarde. Toen hij in het ziekenhuis belandde, woog hij meer dan 16 kilo. Het dier speelde nu al meer dan drie kilo kwijt, maar heeft er nog drie te gaan. Als gevolg van zijn gewicht kampte het beestje al met artritis. Nadat zijn baasjes ontdekten dat hij te dik was om in zijn kattenbak te kruipen, wilden ze hem een spuitje geven, maar de dierenartsen konden hen overtuigen toch hem op dieet te zetten.

Dierenarts Tricia Greany: "Ik vond het zo erg voor Otto, hij woog drie keer zoveel als zijn ideale gewicht. Zijn kleine hart en longen werkten op volle toeren, daarom moesten we hem op dieet zetten. Door minder te eten en meer te bewegen helpen we zijn gezondheid te verbeteren. Idealiter zou hij moeten afvallen tot hij 9 kilo weegt." Dierenarts Shashina Lyons: "Er is niets grappig aan een te dikke kat, deze dieren lopen risico op diabetes, artritis en leverziekten. Het spijtige aan de zaak is dat mensen dit grappig vinden en de ernst van de situatie niet inzien."

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"De waarheid over de kat hoort men van de muizen." - Henry Ford