Home » Kattennieuws » Winnie is Kat van het Jaar

Winnie is Kat van het Jaar

De Amerikaanse dierenrechtenvereniging ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals) heeft de 14 jaar oude korthaar Winnie uitgeroepen tot Kat van het Jaar.

Op 24 maart 2007 redde Winnie het leven van zijn baasjes door luid te miauwen en tegen het oor van baasje Cathy te duwen.
Cathy, die al duizelig en misselijk was door koolstofmonoxide vergiftiging, werd wakker en slaagde er nog in om het alarm nummer te bellen. De hulpdiensten kwamen zo net op tijd om het gezin - vader Eric, moeder Cathy en 14 jaar oude zoon Michael - uit hun levensbedreigende situatie te redden.

Winnie was al 14 jaar een trouwe huisgenoot nadat hij toen hij slechts enkele dagen oud was, gevonden en opgevoed werd door het gezin die de poes melk gaven met een oogdruppelaar.

De ASPCA reikte ook nog de prijs Hond van het Jaar uit. Winnaar was de 2 jaar oude Golden Retriever Toby. Debbie, het bazinnetje van Toby, verslikte zich in een stuk appel en was aan het stikken. Ze trachtte door te kloppen op de borst het stuk los te krijgen, maar slaagde er niet in. Toby duwde Debbie tegen de grond en sprong op en neer op Debbie's borstkas. Toby's Heimlich maneuver was succesvol en Debbie overleefde het voorval.

Bron: aspca.org

instagram kattenvrienden

"Een hond is proza, een kat is een gedicht" - Jean Burden