Home » Kattennieuws » Trend in Amerika: zet je kat een pruik op

Trend in Amerika: zet je kat een pruik op

Glamourhuisdieren, het is de laatste trend in de Verenigde Staten. Baasjes zetten er namelijk hun kat een gekleurd haarstukje op. Een nieuw boek met tientallen foto's toont hoe het moet met tientallen foto's. Auteur Julie Jackson bedacht het concept en werkt al twee jaar aan het project.

"Na een zoektocht op internet was ik teleurgesteld over het aanbod van katten en pruiken. Toen bedacht ik dat de wereld pruiken voor huisdieren nodig heeft die echt opvallen. De katten waren gewillige modellen, maar als er eentje niet op de foto wil, zal dat ook niet gebeuren", vertelt Jackson. "Toen mensen hoorden waar mijn fotograaf en ik mee bezig waren, kregen we van overal vragen voor foto's en pruiken. Als het duidelijk is dat katten het niet graag hebben, gaan we ze niet dwingen, maar de dieren droegen de pruiken slechts kort. De meesten houden echter van het avontuur van het dragen van een pruik. Het laat ze toe te ontsnappen in een fantasiewereld. Katten houden ervan alle aandacht te krijgen".

De pruiken zijn verkrijgbaar vanaf 33 euro. Na de lancering van haar boek werkt Jackson aan een applicatie voor de iPhone.

Bekijk hier de enigszins belachelijke creaties.

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Een hond is proza, een kat is een gedicht" - Jean Burden