Home » Kattennieuws » Twaalf jaar cel voor doden tijger

Twaalf jaar cel voor doden tijger

Een Chinees is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar omdat hij een tijger heeft vermoord en opgegeten. Het was waarschijnlijk de laatste Indochinese tijger in China.

De Indochinese tijger is erg zeldzaam. Er leven er wereldwijd nog ongeveer 1000 van in het wild. Ze leven in de bossen van Laos, Vietnam, Cambodia, Thailand en Myanmar. Veel stropers doden de dieren om hun vel te verkopen op de zwarte markt. Ook worden tijgers gedood voor traditionele Chinese medicijnen.

Kang Wannian moet ook een boete betalen van circa tienduizend euro. Hij verklaarde dat hij niet wist dat het om een zeldzame soort ging, het was volgens hem "donker buiten". Wannian ging verse vis halen uit een natuurreservaat toen hij oog in oog kwam te staan met de tijger. Hij zegt dat hij hem doodschoot uit zelfverdediging. De man at het dier samen met dorpsgenoten op. Vier van hen hebben een aantal jaren celstraf gekregen.

De enige Indochinese tijger in China is voor het laatst gefotografeerd in 2007. Sinds de beruchte maaltijd van Wannian in februari is het dier niet meer gezien, schrijft een lokale Chinese krant.

Nog meer tijgerleed in Siberiƫ. Volgens de politie daar zijn acht tijgers en een leeuwin doodgegaan terwijl ze getransporteerd werden door een Russisch circus. De reis door Siberiƫ duurde twintig uur. Bij aankomst in Yakutsk bleken de dieren dood.

De politie heeft een onderzoek ingesteld. De ventilatie in de trucks zou erg slecht zijn.

Bron:telegraaf.nl

instagram kattenvrienden

"Kittens worden geboren met hun ogen dicht. Ze openen ze wanneer ze 6 dagen oud zijn, kijken eens goed rond, en sluiten ze dan terug voor het grootste deel van hun leven." - Stephen Baker