Home » Kattennieuws » Paardenbeul liet ook kat creperen

Paardenbeul liet ook kat creperen

De vermeende paardenmishandelaarster Quirine de K. uit Den Haag blijkt ook een kattenbeul te zijn. In 2009 kreeg de Haagse zestig uur werkstraf omdat ze haar zwaargewonde kat liet creperen.

Het roodharige beestje, dat door paardenhouders werd gevonden op de Loolaan, liep al zeker een week rond met een vanaf de elleboog ontvelde voorpoot en afgescheurde pezen en voetzooltjes. De verwondingen waren zo ernstig dat de poot van de kat, die volgens getuigen al helemaal zwart was, moest worden afgezet.

De K., die ervan werd beschuldigd het dier in een levensbedreigende situatie te hebben gebracht, verklaarde destijds dat ze wel had gezien dat er een bot uitstak, maar dat niet zij maar anderen daaraan schuldig waren.

Deze houding heeft ervoor gezorgd dat De K., die overigens in hoger beroep ging, al jarenlang door de buurt met de nek wordt aangekeken. Omwonenden, die zich dagelijks ontfermen over haar verwaarloosde paarden, hopen dan ook dat de Haagse haar inmiddels twee in beslag genomen paarden nooit meer terugkrijgt.

Vandaag moet De K. hiervoor voor de rechter verschijnen. Het openbaar ministerie beschuldigt haar van verwaarlozing van haar paarden, waarvan er nu nog drie onder erbarmelijke omstandigheden zijn gehuisvest op een zompig terrein aan de Haagse Loolaan. De dieren zijn sterk vermagerd, staan tot de knieƫn in de uitwerpselen en kunnen enkel schuilen in een roestige en verzakte zeecontainer. Omdat het hooi niet op de juiste manier wordt aangeboden, is er bovendien gevaar op zandkoliek en worminfecties.

De K. zal vanochtend door de politie van haar bed worden gelicht. Ze blijft onder toezicht staan totdat de rechtszitting begint. De politierechter besloot dit onlangs nadat De K. op twee eerder geplande zittingen op het laatste moment niet kwam opdagen.

Bron: telegraaf.nl

instagram kattenvrienden

"Voor een muis is een kat een leeuw." - Albanees spreekwoord