Home » Kattennieuws » Baas trots op vloekende kat

Baas trots op vloekende kat

Een dierenliefhebber is ervan overtuigd dat zijn tweejarige kat kan vloeken.

Volgens de Australische Robert Duncan kent zijn tweejarige kat Mischief de betekenis van zeven woorden en kan hij er ook een paar uitspreken. Zo 'zegt' het beest volgens zijn eigenaar regelmatig 'mam', 'nee', 'nu', 'wat', maar ook 'fuck'.

Experts zeggen dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat het beest enkele woorden spreekt, laat staan kan vloeken. Katten zijn namelijk helemaal niet in staat geluiden te maken, laat staan dat ’ie ze ook nog begrijpt", aldus een kattenkenner. "Deze dieren kunnen hun lippen en tong niet gebruiken zoals mensen dat doen, een manier die nodig is om te kunnen praten", aldus ook Gisela Kaplan van de Universiteit van New England. "Niets is onmogelijk, maar het is zeer onwaarschijnlijk".

Duncan liet het er niet bij zitten en nodigde een journalist van de Northern Territory News uit. Tijdens het bezoek besloot Mischief prompt in een hoek te gaan zitten met zijn kattenkaken stijf op elkaar. De journalist kwam nog een keer terug en tekende toen twee woorden op: mam en wat.

Bron: telegraaf.nl

instagram kattenvrienden

"De waarheid over de kat hoort men van de muizen." - Henry Ford