Home » Kattennieuws » Katten centraal in het Vlaamse Dierenwelzijnsbeleid

Katten centraal in het Vlaamse Dierenwelzijnsbeleid

Vandaag is het werelddierendag! Een goede reden om jouw lievelingen eens extra te verwennen. Met als titel ‘Kat is koning’ organiseren de diensten van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts op Werelddierendag een studiedag over het wel en wee van katten in Vlaanderen. Is obesitas bij katten een gewichtig probleem? Hoe kan je je kat gezond houden? Op welke manier bouw je een vertrouwde relatie met jouw kat op?

Vlaams dierenminister Weyts gaat het komende jaar veel aandacht besteden aan katten. Zo komt er begin 2017, in navolging van een hondendatabank, een centrale databank voor katten. Volgens de meest recente cijfers wordt slechts 4.5% van de verdwaalde katten met hun baasje herenigd. Bij de honden die sinds 1998 geregistreerd worden, lukt het in 85 procent van de gevallen om dier en baasje te herenigen.

De minister stelt onomwonden: "Katten zijn geen wegwerpproducten. Ze verdienen de best mogelijk bescherming". Een statement dat echte kattenvrienden alleen maar kunnen onderschrijven!

instagram kattenvrienden

"Kittens worden geboren met hun ogen dicht. Ze openen ze wanneer ze 6 dagen oud zijn, kijken eens goed rond, en sluiten ze dan terug voor het grootste deel van hun leven." - Stephen Baker