Home » Kattennieuws » Files door middenbermkater

Files door middenbermkater

Een zwart-witte kat heeft in de middenberm van de A28 bij Soesterberg een dure woonplaats gevonden.

Na de zoveelste melding over het dier werd de snelweg deels afgezet wat een file van tien kilometer veroorzaakte en een fikse schadepost.

Het levert politie en Rijkswaterstaat een pittig dilemma op nu elk ingrijpen op de snelweg door de enorme verkeersdrukte grote gevolgen heeft. Hoewel de kater met talloze levens in staat is zelf regelmatig de weg over te steken, werd na een melding gisteren toch besloten in beide richtingen een rijstrook af te sluiten.

Het ingrijpen van KLPD en dierenambulance mocht niet baten, want de kater bleek opnieuw zelf al te zijn overgestoken en verdwenen. Volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) had de kat geen slechtere plek om te wonen kunnen uitkiezen.

"De file die in beide richtingen ontstond en richting Amersfoort tot tien kilometer groeide, heeft voor de automobilisten en het vrachtverkeer gezamenlijk ongeveer 20.000 euro schade opgeleverd door langere reistijd en brandstofverbruik", zegt woordvoerder Esther Vorenkamp van TLN.

Theo de Lange van Rijkstwaterstaat: "Ik zou ook remmen als ik het dier voor me zag oversteken, waardoor er bovendien nog veel ergere ongelukken kunnen gebeuren. Alleen al daarom en voor de veiligheid van medewerkers die ter plaatse gaan, is afsluiting van rijstroken nodig. Maar ideaal is het zeker niet op deze manier."

Rijkswaterstaat zal de komende tijd zelf extra surveilleren langs de middenberm bij Soesterberg in de hoop de kat te pakken te kunnen krijgen.

Bron: de telegraaf

instagram kattenvrienden

"Ik geloof, dat ook de honden en katten in de hemel komen, en dat elk schepsel een onsterfelijke ziel heeft." - Maarten Luther - Duits predikant (1483-1546)