Home » Kattennieuws » Kleurrijke katten gesignaleerd in Ieper centrum

Kleurrijke katten gesignaleerd in Ieper centrum

Naar aanleiding van de Kattenstoet op 13 mei vind je sinds vandaag 40 katten verspreid in de binnenstad. De kleurrijke ‘boomkatten’ springen in het oog en het oor, want de polyester exemplaren miauwen ook.

Sinds 2006 zoekt stad Ieper bij elke editie naar een manier om de Kattenstoet vooraf in de kijker te zetten. Stijn Fertin, hoofddeskundige bij de technische dienst van de stad, kwam op het idee om deze keer met geluid te werk te gaan. “Ik wou zowel Ieperlingen als bezoekers subtiel op het verkeerde been zetten. Wie door het centrum wandelt, zal regelmatig een kat horen miauwen. We maakten 40 katten die terug te vinden zijn in bomen, op verlichtingspalen en aan gevels. De uitstraling en vormgeving van de katten zijn op zich zeer artistiek. De kleurencombinatie is gebaseerd op de twee kleurhelften van de stadsnar.”

Inwoners kunnen op hun beide oren slapen want de katten zijn aangesloten op het circuit van de kerstverlichting, dat netwerk legt de beestjes het zwijgen op tijdens de nachtelijke uurtjes”, verzekert Stijn. “Voor wie eraan denkt om met een exemplaar, dat zo’n 2 kg weegt, aan de haal te gaan : het zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken!” Na de Kattenstoet zullen de exemplaren een nieuwe thuis krijgen. Op 25 mei worden ze te koop aangeboden. Het minimumbedrag wordt vastgelegd op 150 euro, de hoogste bieder krijgt de eerste keuze. Invulformulieren om te bieden kan je vooraf terugvinden op de website van de Kattenstoet of aan de ingang tijdens de verkoop.

Bron: knack.be

instagram kattenvrienden

"Een kat heeft 40 miljoen haren: 5 miljoen op de rug, 10 miljoen op de buik en 25 miljoen op je bankstel." - Midas Dekkers