Home » Kattennieuws » Britse recessie nefast voor kattenpopulatie

Britse recessie nefast voor kattenpopulatie

De Britse recessie is nefast voor de nationale kattenpopulatie. Dat zegt de organisatie Cats Protection, verwijzend naar een onderzoek van de School of Veterinary Sciences van de University of Bristol. De onderzoekers merken op dat steeds minder Britten zich opgeven om een kat te adopteren, terwijl anderzijds meer burgers een nieuwe thuis willen vinden voor hun dier en ook vaker verlaten katten worden gemeld. Peter Hepburn, chief executive van Cats Protection, zegt te vrezen dat de situatie nog zal verergeren aangezien er voorlopig geen einde lijkt te komen aan de economische problemen.

Uit het onderzoek is gebleken dat vorig jaar slechts 3.471 Britten zich opgegeven hebben om een kat te adopteren. "Dat betekent een daling met 31 procent tegenover twee jaar voordien," voert Cats Protection aan. "Daarentegen bleken vorig jaar 9.459 Britse gezinnen hun kat te willen afstaan. Dat is een stijging met 14 procent. Bovendien meldden vorig jaar 7.426 mensen een verlaten kat. Ook dat betekende een stijging met 7 procent tegenover twee jaar voordien."

"Deze cijfers vormen slechts de top van een ijsberg, aangezien alleen cijfers beschikbaar zijn van de oproepen die bij de verschillende filialen van Cats Protection zijn ontvangen," voert Peter Hepburn nog aan. "Onze vrijwilligers melden dat ze geregeld door bezitters van katten worden gevraagd om een oplossing te vinden voor hun dier omdat ze het onderhoud zich financieel niet meer kunnen veroorloven. Dat geeft aan hoe moeilijk de Britse bevolking het op dit ogenblik door de economische problemen heeft."

Bron: zita.be

instagram kattenvrienden

"Honden komen wanneer ze geroepen worden. Katten nemen de boodschap aan en komen er later op terug" - Mary Bly