Home » Kattennieuws » Kat met spijkerpistool in oog geschoten

Kat met spijkerpistool in oog geschoten

Een 'ernstig strafbaar feit' noemt de politie het schieten met een spijkerpistool op de Bunschoter poes. Die kreeg dit weekeinde een spijker recht in een oog.

Dierenambulance Eemland en Baarns dierenarts Marion Teunissen hebben aangifte gedaan bij de politie. "De melding is nog niet verwerkt, maar dat wil niet zeggen dat we de zaak niet zeer serieus nemen'', aldus woordvoerder Hans Meuleman. "De dader maakt zich schuldig aan vernieling. Kans op herhaling is niet uitgesloten.'' Hij verwacht dat de wijkagent actie zal ondernemen.

Het jonge poesje verkeert in kritieke toestand na de spoedoperatie in de Baarnse dierenartsenpraktijk. ,,We moeten maar zien hoe ze hier doorheen komt. De hersentjes in dat kleine kattenkopje moeten het ook aan kunnen. Die spijker van 3,5 centimeter zat toch wel erg diep'', aldus Teunissen.

De kat zal wel aan één oog blind blijven. "Het is nu afwachten of de medicijnen aanslaan en de pijn niet te heftig wordt. Anders moet het oog eruit en worden de oogleden dichtgenaaid.''

Bron: gooieneemlander.nl

instagram kattenvrienden

"Als er een universeel geluid moest zijn dat de vrede moest uitbeelden, zou ik stemmen voor kattengespin." - Barbara L. Diamond