Home » Kattennieuws » Kat van 20 kg wil nieuw baasje

Kat van 20 kg wil nieuw baasje

Het Amerikaanse New Jersey zit sinds een week met een zeer dikke kat in haar maag. Het dier, dat maar liefst twintig kilo in de schaal legt, werd zwervend op straat gevonden. Sinds vorige week zaterdag zit de dikke kater in een asiel, waar hij op rantsoen is gezet om af te vallen.

Nadat er in lokale en nationale media veel aandacht werd besteed aan de witte kater, meldde zich de eigenaar van kat Powder. Baasje van de kat is een bejaarde vrouw, die niet meer in staat is voor hem te zorgen.

Omdat zij de huur niet meer kon betalen, werd het oude vrouwtje zonder pardon op straat geschopt. Met haar werd ook Powder de woning uitgezet. De vrouw, die inmiddels onderdak heeft gevonden bij vrienden, vertelde de naam van haar kat en wist te vertellen dat Powder tien jaar oud is.

Ondertussen stroomden de telefoontjes bij het asiel binnen. Iedereen wil maar wat graag de dikke kater in huis nemen. Met zijn twintig kilo is Powder overigens net niet de zwaarste kat aller tijden. Dat record is in handen van een kat die slechts een kilo zwaarder was.

Bron: fok.nl

instagram kattenvrienden

"Ziet u, telegraafkabels zijn een soort hele lange kat. Als je in New York aan zijn staart trekt, miauwt hij in Los Angeles. Begrijpt u dat? En een radio werkt op precies dezelfde manier. Het enige verschil is, dat er geen kat is." - Albert Einstein