Home » Kattennieuws » Vrouw geeft 13.000 euro uit om kat te horen miauwen

Vrouw geeft 13.000 euro uit om kat te horen miauwen

Dierenliefde kan ver gaan. Dat bewees een Britse vrouw die 13.000 euro uitgaf om haar kat weer te horen miauwen. Het dertienjarige diertje leed aan een zeldzame keelaandoening en de prijs van de behandeling was niet van de poes.

Jean Kelly uit Olney ging volgens de Daily Telegraph met haar teerbeminde Cadbury naar de dierenarts toen de kat van de ene dag op de andere haar stem verloren was. Bleek dat het strottenhoofd van Cadbury verlamd was waardoor de keel van de kat geblokkeerd raakte. Er waren twee operaties nodig om het dier te genezen.

Een verblijf in intensive care, zes dagen onder de zuurstoftent, vier maanden verzorging en regelmatige check-ups kostten mevrouw Kelly de ronde som van 13.000 euro. De 'troeteldierenverzekering' die Jean Kelly had afgesloten, bestaalde 7.700 euro terug. De dame moest wel een vakantie in Namibiƫ uitstellen om de behandeling te kunnen betalen.

"De levenskwaliteit van Cadbury gaat voor alles", zegt mevrouw Kelly. "Ik weet dat hij niet meer van de jongste is, maar hij verdiende een eerlijke kans".

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana