Home » Kattennieuws » Veel honden en katten te dik

Veel honden en katten te dik

Meneer De Uil vertelt in het tv-programma Fabeltjeskrant inderdaad fabeltjes, vindt minister Gerda Verburg (Landbouw). Dieren zijn niet "precies als mensen" en ze hebben ook niet "dezelfde mensenwensen".

De "vermenselijkte" kijk op het dier bemoeilijkt niet alleen het debat over het dierenwelzijn, er zijn ook mensen die het dier te zeer als een volwaardig familielid behandelen. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde Nota Dierenwelzijn.

Vaak wordt het dier met veel liefde verzorgd en eet het gewoon met de familiepot mee. Dat blijft niet zonder gevolgen: "Op dit moment lijdt naar een voorzichtige schatting 40 procent van de honden en 35 procent van de katten aan overgewicht." Het is een illusie te denken dat dit met regelgeving is op te lossen, denkt Verburg. Wel wordt eind deze maand een campagne gelanceerd over goede verzorging van dieren.

Bron: De Telegraaf

instagram kattenvrienden

"Ik geloof, dat ook de honden en katten in de hemel komen, en dat elk schepsel een onsterfelijke ziel heeft." - Maarten Luther - Duits predikant (1483-1546)