Home » Kattennieuws » Dappere hond redt jongen uit klauwen van poema

Dappere hond redt jongen uit klauwen van poema

Austin Forman, een Canadese jongen van 11, is gered door zijn hond, toen een poema hem aanviel. De golden retriever, die toepasselijk de naam Angel (Engel) draagt, herstelt van haar verwondingen. Austin zelf bleef ongedeerd. De reddingsactie speelde zich af in het gehucht Boston Bar in het zuidwesten van Canada, op zo'n 200 kilometer van Vancouver. De elfjarige jongen verzamelde hout in de tuin achter het huis, toen de poema hem aanviel.

De 18 maanden oude retriever sprong tussenbeide en ging het gevecht aan met de poema. Ondertussen liep de kleine Austin naar binnen en waarschuwde zijn mama: "Er is een grote kat onze Angel aan het opeten!". Mama belde het alarmnummer. Gelukkig was er net een agent in de wijk aan het patrouilleren. Die was binnen enkele minuten ter plaatse en schoot de poema dood.

Angel werd een aantal keer gebeten en gekrabt door de poema, maar het ziet er naar uit dat alles in orde komt met de heldhaftige hond. "Austin is met zijn grootvader naar de stad gereden en heeft alvast een mooie, grote steak gekocht voor Angel", vertelde zijn moeder op de Canadese televisie.

In Canada vallen poema's vaker mensen aan. Volgens de Canadese politie is het aantal aanvallen sinds afgelopen zomer toegenomen. De oorzaak voor deze stijging is onbekend. Enkele maanden geleden wist een man nog een 12-jarig jongetje uit de bek van een poema te redden in een vakantiepark in Brits-Columbia.

De jongen, die aan het kamperen was in het park in de buurt van Clinton, werd aangevallen toen hij naar de wc liep. Mark Patterson, de eigenaar van een vakantiehuisje vlak bij de toiletblokken, wierp zich op de poema, die het hoofd van de jongen al in zijn bek had, en schopte het dier tegen zijn kop.

Toen dat niet hielp, probeerde hij de poema te wurgen, waarna het beest losliet. Patterson wist het dier daarna weg te jagen door angstaanjagend te grommen, zei hij.

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"De waarheid over de kat hoort men van de muizen." - Henry Ford