Home » Kattennieuws » Chinese zoo laat leeuwen op paard rijden

Chinese zoo laat leeuwen op paard rijden

We dachten dat we in de Chinese dierentuinen alles gezien hadden, maar nu duiken er weer verontrustende beelden op. In een van de bekendste dierentuinen van China, krijgen bezoekers een heel speciale show te zien: leeuwen die rondjes rijden op de rug van een paard.

leeuw op rug paard
een paardrijdende leeuw
bron: dailymail.co.uk

Tijdens deze 'ziekelijke' show mogen enkele leeuwen één voor één op de rug van een bang paard klimmen. Met een zweep wordt het paard gedwongen rondjes te lopen, terwijl de bijna tweehonderd kilo zware leeuw op de rug toekijkt. Het publiek in het dierenpark in Fujian vindt het allemaal geweldig en heeft weinig aandacht voor de mishandeling van de dieren.

De toestand waarin de dieren moeten leven, is volgens The Daily Mail heel slecht. Leeuwen, tijgers en luipaarden verblijven in veel te kleine kooien. Het is lang niet het eerste schandaal in een Chinese diertuin. Elders moeten bijvoorbeeld beren op een fiets rijden of worden levende dieren voor de ogen van de toeschouwers gevoed aan tijgers.

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Ziet u, telegraafkabels zijn een soort hele lange kat. Als je in New York aan zijn staart trekt, miauwt hij in Los Angeles. Begrijpt u dat? En een radio werkt op precies dezelfde manier. Het enige verschil is, dat er geen kat is." - Albert Einstein