Home » Kattennieuws » Geamputeerde kat in reistas gevonden

Geamputeerde kat in reistas gevonden

Poes Bea heet ze, sinds de Haagse dierenambulance haar gisteravond heeft gevonden op de Hoefkade.

Een naam en een beetje liefde kon de vondeling wel gebruiken, maar medische verzorging was de eerste prioriteit. Het beestje is namelijk gewond in een reistas op straat achtergelaten: het grootste deel van haar staart bleek te zijn 'geamputeerd'.

"Het andere deel troffen we los in de tas aan," zegt Nancy Glastra van de dierenambulance. De amputatie was kort daarvoor gebeurd. "Het stompje wat ze nog heeft, was open en bloedde."

Bea is meteen na de vondst behandeld. De wond is schoongemaakt en ze heeft pijnstillers en antibiotica gekregen. Glastra: "Bea blijft bij ons in het hospitaal om bij te komen. Daarna hopen we een plekje voor haar te vinden."

De kat heeft geen chip, dus het is niet bekend waar ze vandaan komt of wie haar heeft achtergelaten. Hoe de staart is losgeraakt is eveneens een raadsel. "Haar staart kan bijvoorbeeld tussen de deur zijn blijven steken."

De kat zat in een speciale vervoerstas voor dieren. Een bewoner van Voorburg heeft Bea als eerste gevonden. Hij schakelde daarop direct de dierenambulance in.

Bron: ad.nl

instagram kattenvrienden

"Hoe hard katten ook vechten, er komen kennelijk toch altijd massa's jonge poesjes." - Abraham Lincoln