Home » Kattennieuws » Maak van je kat geen aszielzoeker

Dierenbescherming: 'Maak van je kat geen aszielzoeker'

Onder het motto 'Maak van je kat geen asielzoeker' start de Dierenbescherming in de maand juni een chipactie. Met deze actie wil de Dierenbescherming het chippen en registreren van huisdieren stimuleren. Bij de dierenambulance, het dierenasiel en bij een groot aantal dierenartsen in de regio Waterland krijgen huisdiereigenaren van 9 juni tot en met 22 juni korting op het plaatsen van een chip.

Tijdens de actieperiode kost het chippen en registreren bij alle deelnemende instanties slechts zestien euro. Met dergelijke onderhuidse chips kunnen huisdieren na vermissing makkelijker bij hun eigenaar terugbezorgd worden. Om een huisdier te laten chippen moet er van tevoren een afspraak maken met de dierenarts, het dierenasiel of de dierenambulance gemaakt worden.

In de zomermaanden vangen de asielen duizenden katten op die niet met hun eigenaar herenigd kunnen worden omdat de dieren niet geïdentificeerd en geregistreerd zijn. Met het inbrengen van een chip kan dit probleem eenvoudig worden opgelost. In Nederland is nog geen kwart van de katten geregistreerd.

Op de websites www.dierenbeschermingnhn.nl en www.chipjedier.nl is meer informatie te vinden over de kortingsactie.

Bron: webregio.nl

instagram kattenvrienden

"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana