Home » Kattennieuws » Inbrekers misleiden bejaard slachtoffer met weggelopen kat

Inbrekers misleiden bejaard slachtoffer met weggelopen kat

De lokale politie van de zone Brussel West heeft een inbreker opgepakt die in Sint-Jans-Molenbeek portefeuilles en bankkaarten had gestolen van een goedgelovige bejaarde.

De inbreker had, samen met een medeplichtige, het slachtoffer om de tuin geleid met een verhaal over een verloren gelopen kat. Een getuige kon één van de twee daders identificeren, waarna de man werd opgepakt. Dat meldt het Brusselse parket. De inbraak vond woensdagmiddag plaats op deJubileumlaan in Sint-Jans-Molenbeek.

Een man belde bij een bejaarde aan en vertelde dat hij op zoek was naar zijn kat, die in de tuin van de bejaarde zou zitten. Terwijl de bejaarde de man naar de tuin begeleidde, drong een tweede dader de woning binnen en ging er vandoor met twee portefeuilles met bijbehorende bankkaarten. Een buurtbewoner zag het hele gebeuren en verwittigde de politie. Die doorzocht de buurt maar kon de verdachten niet meer aantreffen.

In de loop van de namiddag werd dezelfde bejaarde dan gebeld, eerst door een man die zich voordeed als politieagent en vervolgens door iemand die beweerde voor de bank te werken. Beide bellers probeerden de codes van de gestolen bankkaarten te bemachtigen maar die gaf de bejaarde niet vrij.

Ondertussen had de getuige van de inbraak op politiefoto's een verdachte herkend. Die man, de 22-jarige S., werd bij hem thuis opgepakt en is ter beschikking gesteld van het parket.

Bron: hbvl.be

instagram kattenvrienden

"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana