Home » Kattennieuws » Brandweer redt dieren uit brandend kraakpand

Brandweer redt dieren uit brandend kraakpand

In een leegstaand kantoorpand op de kruising Planetenlaan/Galileïlaan is vrijdagmiddag brand uitgebroken. Het pand werd al enige tijd bewoond door een onbekend aantal krakers. De brand brak rond 14.40 uur uit op de derde etage van het pand.

De brandweer van Dordrecht was snel ter plaatse met een hoogwerker en twee tankautospuiten en wist te voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar de onderliggende etages. Er zijn bij de brand ook diverse dieren uit het pand gehaald. Het gaat hierom om een kat en een hond en een kooi met knaagdieren Volgens de politie maken de dieren het goed.

Rond 16.00 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak. Vanwege de forse rookontwikkeling is een zijde van de Galileïlaan enige tijd afgesloten geweest voor verkeer.

Bron: blikopnieuws.nl

instagram kattenvrienden

"Als er een universeel geluid moest zijn dat de vrede moest uitbeelden, zou ik stemmen voor kattengespin." - Barbara L. Diamond