Home » Kattennieuws » Wasabi levert het bewijs: kat komt altijd op pootjes terecht

Wasabi levert het bewijs: kat komt altijd op pootjes terecht

De kat Wasabi zal zich een wilde achtervolging van een mug nog wel een tijdje herinneren. De poes had niet gezien dat het raam openstond en viel 11 verdiepingen naar beneden, maar kwam er met een gebroken pootje van af.

"Rond elf uur 's avonds was Wasabi een mug aan het achtervolgen in huis", zegt kattenliefhebster en eigenaar van Wasabi, Stephanie Gustafson aan de lokale krant Juneau Empire. "Normaal gezien hou ik het raam dicht, omdat Wasabi erg nieuwsgierig is, maar deze keer stond het raam op een kiertje." Toen de mug het hazenpad koos uit het raam, ging de onfortuinlijke poes het insectje achterna.

"Ik schrok me een ongeluk", zegt Gustafson. "Ik ging naar beneden en daar lag ze in een hoekje met haar oogjes halfdicht. Ze mankte en ik vreesde dat ze veel interne bloedingen had. Ze was erg stil en miauwde niet eens." Gustafson vreesde dat het gedaan was met Wasabi en was klaar om afscheid te nemen.

Toch bleek de kat even straf als haar naam doet vermoeden en kwam ze erdoor. Het beestje bleek niet meer te hebben dan een gebroken pootje en speelde amper een dag later opnieuw vrolijk in de woonkamer van Gustafson. Binnen zes weken moet Wasabi weer helemaal de oude zijn. Het is niet bekend hoeveel van haar 9 levens Wasabi bij de val verloren is.

Bron: deredactie.be

instagram kattenvrienden

"Er zijn twee manier om te ontsnappen aan de ellende van het leven: muziek en katten." - Albert Schweitzer