Home » Kattennieuws » Kattenpsycholoog moet katten happy maken

Kattenpsycholoog moet katten 'happy' maken

In plaats van een 'probleemkat' te laten inslapen, kan hun baasje vanaf dinsdag ook terecht bij een 'kattenpsycholoog' in het nieuw opgerichte Katten Gedrag Centrum aan het IJ in Amsterdam. Daarin zijn een dierenkliniek, een gedragscentrum, een oppascentrale en een trimsalon gevestigd.

"Zij mag dan wel een gevuld voerbakje of een lekker plekje voor de haard hebben, maar een poes met angstklachten is niet happy", aldus zelfbenoemd kattengedragstherapeute Marcellina Stolting. Zij is de drijvende kracht achter het centrum.

Waren een paardenfluisteraar en therapie voor honden al langer gemeengoed, gedragstherapie voor katten is relatief onbekend. "Daardoor laten eigenaren hun katten onnodig inslapen, brengen ze ze naar een asiel of laten ze ze op straat zwerven. Terwijl veel gedragsproblemen als stress en angst eenvoudig zijn op te lossen", aldus Stolting. Tegen een bedrag van gemiddeld 200 euro begeleidt Stolting de eigenaren met speciale aaitechnieken, speltherapie en geeft ze advies over voedingssupplementen.

Bron: telegraaf.nl

instagram kattenvrienden

"Katten zijn erop gericht om ons te leren dat niet alles in de natuur een reden heeft." - Garrison Keillor