Home » Kattennieuws » Zieke dierenbeul hangt kat met staart af aan metalen hek

Zieke dierenbeul hangt kat met staart af aan metalen hek

De Engelsen hebben de jacht ingezet op de dierenbeul die de kat Ellie met haar staart afgesneden hoog en droog heeft opgehangen tussen twee pinnen van een metalen hek. Daarvoor laat de Engelse dierenwelzijnsorganisatie RSPCA de foto van het levenloze lichaam van Ellie de ronde doen.

Ellie kwam aan haar einde in Gravesend, in het zuidwestelijke graafschap Kent, op enkele meters van de woonst van eigenares Kerrie Parker. "Toen ik Ellie daar zag hangen reageerde ik ontzet", aldus de 19-jarige Kerrie. "Ik kon gewoon niet meer bewegen. Verschrikkelijk. Ik heb er geen idee van wie dit heeft gedaan, maar het moet ongetwijfeld een ziek mens zijn."

"Ellie was het eerste katje van de kat van mijn moeder, ze was echt mijn dier. We hebben ook haar dochter en broer en zij beseffen duidelijk dat Ellie er niet meer is. Ze wandelen wat doelloos rond en zijn zichzelf niet meer."

Vorige week verspreidde de RSPCA al een foto van twee Lurchers die opgehangen waren aan elke kant van een brug. De honden werden ontdekt door een motard. Alison Fletcher, onderzoeker bij de RSPCA, is ervan overtuigd dat Ellie moedwillig aan het hek is gehangen. "Ze had geen enkele andere blessures. Alleen haar staart was afgesneden."

Bron: hln.be

instagram kattenvrienden

"Er werd mij verteld dat de trainingsprocedure met katten moeilijk was. Dat is het niet: de mijne had mij getraind in 2 dagen" - Bill Dana