Home » Kattennieuws » Dierenbeul hangt kat op

Dierenbeul hangt kat op

In de Galgestraat in Oudenaarde werd gistermiddag een barbaarse vorm van dierenmishandeling vastgesteld. Een volwassen kat werd er met een koord aan een boom opgehangen.

Het dier werd opgemerkt door een buurtbewoner, die meteen de dierenbeschermingsorganisatie Soelaas verwittigde. Soelaas alarmeerde op haar beurt de politie, die een interventieploeg ter plaatse stuurde.

'Dit laten we zeker niet ongemoeid', benadrukken Christine Callens en Margriet Bousard van de Soelaas. 'Er is al een klacht ingediend tegen tegen onbekenden. We hebben al veel vormen van dierenmishandeling meegemaakt, maar een kat opknopen aan een boom langs de openbare weg hebben we nog nooit gezien. Dit is ronduit barbaars en nog maar eens een bewijs dat mensen steeds minder respect voor dieren hebben. De eindejaarsperiode is ook niet meteen de meest diervriendelijkste. Kinderen krijgen een konijntje of een poesje cadeau, maar de ouders zijn daar veelal niet mee gediend. Het gevolg is dat de dieren dan maar worden gedumpt.'

Bron: nieuwsblad.be

instagram kattenvrienden

"Hoe hard katten ook vechten, er komen kennelijk toch altijd massa's jonge poesjes." - Abraham Lincoln