Home » Kattennieuws » Man dreigt kat van moeder te ontvoeren

Man dreigt kat van moeder te ontvoeren

Een Amerikaan is afgelopen week gearresteerd omdat hij zijn bejaarde moeder duizenden dollars zou hebben afgeperst door keer op keer te dreigen haar kat te ontvoeren.

De 47-jarige man, Garry Lamar, werd op borgtocht vrijgelaten, maar mag van de rechter niet in de buurt komen van zijn 78-jarige moeder.

Lamar begon zijn moeder onder druk te zetten nadat zij hem ruim een jaar geleden het huis uit had gegooid omdat hij haar zou hebben mishandeld, zei een politiewoordvoerder. Zijn moeder maakte zeker twaalf keer geld aan hem over. Het totale bedrag wordt geschat op ruim twintigduizend dollar (ongeveer 15.000 euro).

De kat die Lamar dreigde te ontvoeren - en eenmaal inderdaad ontvoerde - was erg belangrijk voor de vrouw, zei de woordvoerder. 'Sinds ze alleen woonde sprak ze over die kat als haar metgezel.' De politie heeft geen aanwijzingen dat Lamar het beest kwaad heeft gedaan.

Bron: Het Nieuwsblad

instagram kattenvrienden

"Ik geloof, dat ook de honden en katten in de hemel komen, en dat elk schepsel een onsterfelijke ziel heeft." - Maarten Luther - Duits predikant (1483-1546)