Home » Kattennieuws » Vriendschap hond en kat nader onderzocht

Vriendschap hond en kat nader onderzocht

Vriendschap tussen honden en katten heeft de grootste kans van slagen als de hond later zijn intrede doet in het huis dan de kat. Dat blijkt uit onderzoek aan de Universiteit van Tel Aviv in IsraŽl.

Een goede relatie tussen de twee diersoorten blijkt ook makkelijker op te bouwen als de dieren elkaar op jonge leeftijd leren kennen. Volgens de onderzoekers Neta-Li Feuerstein en Joseph Terkel is dit het eerste onderzoek naar de band tussen de samenwonende hond en kat.

Net als kinderen staan puppies en kittens, veel meer dan hun oudere soortgenoten, open voor het gedrag van anderen, aldus professor Terkel tegen Discovery News.

De IsraŽliŽrs interviewden mensen die eigenaar zijn van zowel honden als katten en vroegen dierenartsen naar hun bevindingen. Tientallen huiselijke situaties werden geobserveerd om een goed beeld te krijgen van de hond-kat verhoudingen.

Het meest opmerkelijke resultaat uit het onderzoek is dat de hond die het huis later betrekt dan de kat, de beste relatie onderhoudt met de andere diersoort. Dat komt omdat de hond in dat geval accepteert dat de kat baas is in zijn territorium.

Bron: nu.nl

instagram kattenvrienden

"Katten zijn erop gericht om ons te leren dat niet alles in de natuur een reden heeft." - Garrison Keillor