Home » Kattennieuws » Snelwegkat met aids afgemaakt

Snelwegkat met aids afgemaakt

De middenbermkater van de A28 bij Leusden is dood. Na zijn redding van de snelweg heeft hij een spuitje gekregen omdat hij leed aan kattenaids.

De zwart-witte kater woonde in de middenberm van de drukke snelweg, wat leidde tot schrikreacties van automobilisten. Agenten vingen de kat zondag, maar hij bleek ziek. van het KLPD zette zondagavond opnieuw de snelweg af en wisten het dier nu wel te vangen.Eenmaal overgegeven aan de dierenambulance werd tot schrik van de dierenredders geconstateerd dat het dier ernstig ziek was. Sterk vermagerd en met een schurftige vacht sliep hij in na een injectie door een dierenarts.

"Het was best tragisch. Het dier had een soort kattenaids, wat ook nog erg besmettelijk is voor andere katten, vertelt vrijwilliger José van de dierenambulance Amersfoort. "Het is een wat minder leuke afloop na de aanvankelijke vreugde van de vangst.

De reddingsactie van de kat vorige week donderdag zorgde voor heftige reacties. Een deel van de automobilisten vond het belachelijk dat de snelweg voor een kater deels werd afgezet wat een fikse file veroorzaakte en een schadepost van 22.000 euro.

Een ander deel vond dat dierenliefde niet ver genoeg kan gaan en dat het beest bovendien een potentiële bron van auto-ongelukken vormt door remacties van automobilisten.

Bron: de telegraaf

instagram kattenvrienden

"Er zijn twee manier om te ontsnappen aan de ellende van het leven: muziek en katten." - Albert Schweitzer